Fenix lvl 60

| Temat: Re: Świadome sny Pon Maj 24, 2010 10:06 pm | |
| | Immo napisał: | no widziciej a umiem wylaczyc mozg bo wiesz ze jak siedzisz przed kapem albo jedziesz autobusem i zaczniesz intensywnie myslec o czym np: o cwiczeniu na sztandze to przez samo to myslenie uzyskasz wieksza siłe.. to udowodnione ja wylaczam mozg bo potrafie i spie a potem wstane |
A jak będziesz myślał, że jesteś polonistą, będziesz przestrzegał ortografii itp? |
|
Immo r8 beast

Posts: 1078 Join date: 29/09/2009 Age: 21 Location: Wrocek
 | Temat: Re: Świadome sny Wto Maj 25, 2010 12:36 am | |
| nie.... jebie  |
|
LadyAwa The Alpha and the Full Version

Posts: 1143 Join date: 01/08/2009 Age: 21 Location: jakieś 1023 km od Jyväskylä
 | Temat: Re: Świadome sny Wto Maj 25, 2010 8:53 am | |
| Ha, te nasze dyskusje coś mi dały, dziś spokojnie miałam LD i to tak bardzo świadomy, że nie musiałam nawet robić testów rzeczywistości!  Po prostu wieczorem powiedziałam sobie, że obudzę się nad ranem, a potem będę śnić świadomie. No i obudziłam się z jednego snu, przez chwilę byłam na tyle świadoma, żeby przypomnieć sobie o postanowieniu, a potem zaczęłam zasypiać. Jak tylko załapałam, że już śnię, chwyciłam się tyłu samochodu który koło mnie przejeżdżał i...pojechałam sobie kawałek (chodziło o to, żeby POCZUĆ sen tak realnie, jak tylko się da i nie wypaść). Potem zatrzymałam się i postanowiłam polatać metodą pływania...Hehe, to było super - rzuciłam się w powietrze i zaczęłam machać rękami, ale wtedy zaczął mnie odpychać mocny wiatr. Ludzie, to było tak wyraźne, że myślałam, że ktoś otworzył okno w pokoju! Dopiero jak opadłam na ziemie zrozumiałam, że byłam w powietrzu. I wtedy obudziła mnie mucha Raist, ja o odwrotnym mruganiu nigdy nie słyszałam, w trans można bardzo łatwo wejść metodą autohipnozy - liczysz od 10 do tyłu w ten sposób: 10 - moje mięśnie stają się rozluźnione, 9 - jestem całkowicie odprężony. Trzeba liczyć powoli i wyobrażać sobie to, co sobie wmawiasz. U mnie za pierwszym razem doszło do paradoksu, bo mówię sobie: 5 - moje serce bije spokojnie i równo - a tu mi pikawa łomocze jak szalona. Jak doszłam do jeden, zapadłam się w ciemność (bo tego oczekiwałam). Nic nie czułam, słyszałam tylko szum - i to było super Jeśli chodzi o wejście w LD przez trans, to ja w to nie wierzę, lepiej zrobić to tak, jak opisałam na początku. Pierwsza faza REM zaczyna się po 90 minutach od zaśnięcia (lub wejścia w trans, więc jaki to a sens?), potem sen trwa parę minut, znów zasypiasz bez snu, następnie zaczyna się kolejny REM i tak całą noc. Więc lepiej obudzić się między jednym REMem a drugim (nad ranem fazy te są bardzo blisko siebie, bo sny trwają dłużej) i być gotowym na wejście w sen. Gdy obrazy przed twoimi oczami staną się wyraźniejsze, zacznij biec, skakać, robić cokolwiek by poczuć swe "duchowe" ciało. I broń Boże nie myśl o tym, że leżysz (albo czy nadal leżysz, bo mi to sto razy zepsuło wejście w LD). Powodzenia  |
|
Immo r8 beast

| Temat: Re: Świadome sny Wto Maj 25, 2010 11:45 am | |
| no jak zwykle snow nie pamietam, to mi sie pare razy dzisiaj sniło i ułamki snow pamietam ... na poczatek zawsze cos |
|
Raist lvl 60

Posts: 176 Join date: 02/10/2009 Age: 17 Location: Na świecie
 | Temat: Re: Świadome sny Wto Maj 25, 2010 2:25 pm | |
| Hah ja dziś próbowałem WILD'a nastawiłem sobie budzik po 4 godzinach snu, obudziłem się, zrobiłem serię testów RT, napiłem się wody i poszedłem w kime. Po jakimś czasie pojawiły się obrazy senne, potem muzyka i nagle głośny biały szum, który wyprowadził mnie z relaksacji i już potem nie mogłem zapaść w LD i dałem sobie spokój, żeby być wyspanym ;P
PS: dziś jak się obudzę w nocy to mniej się rozbudzę bo dziś byłem "za świadomy" |
|
Gość Gość

| Temat: Re: Świadome sny Wto Maj 25, 2010 3:02 pm | |
| Ja mam świadome sny jak wstaje w nocy się odlać. Zawsze. |
|
Immo r8 beast

| Temat: Re: Świadome sny Nie Cze 13, 2010 1:42 am | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]ja jebie:P juz wiem skad mam takie fantazje  |
|