|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
Raist lvl 60

Posts: 176 Join date: 02/10/2009 Age: 17 Location: Na świecie
 | Temat: Świadome sny Sob Maj 22, 2010 9:16 pm | |
| Ostatnio dużo słyszałem o LD (świadomych snach) temat bardzo ciekawy, bo podczas LD można robić wszystko na co ma się ochotę (SEX, bycie bohaterem, podróże itp.) Znalazłem forum o tej tematyce, czytam różne techniczki i tu nagle [You must be registered and logged in to see this link.] i w końcu zakumałem, że mam LD dokładnie co 7 dni xD. Chodzi tu o swój zegar snu. Praktycznie codziennie wstaję o 8:30 a w soboty staram się spać na chama xD (do 11-12) i w tedy mam dziwne sny w których mogę robić wszystko (i pamiętam je dokładnie) dziś walczyłem z kotami co chodzą na tylnich łapach i mają miecze xD i w tych snach mogę robić co tylko mi się żywnie podoba ;D tak tak AWA  Dlatego apeluje do was zasmakujcie tego zakazanego owocu ;D PS: Czy ktoś kiedyś z was maił LD? |
|
 | |
Gość Gość

| Temat: Re: Świadome sny Sob Maj 22, 2010 9:48 pm | |
| | Raist napisał: | dziś walczyłem z kotami co chodzą na tylnich łapach i mają miecze xD
|
Zmień dilera  |
|
 | |
Xergoos r8 beast

Posts: 1540 Join date: 27/09/2009 Age: 29 Location: Poland
 | Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 2:53 am | |
| |
|
 | |
Immo r8 beast

Posts: 1078 Join date: 29/09/2009 Age: 21 Location: Wrocek
 | Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 9:37 am | |
| hehehhee  ... nie wiem czy to mozna nazwac swiadomym znem bo w niektorych snach sie dziwne zeczy dzieja wogole sie przenosisz i ja jebie naprawde  heheheh i tka najbardziej mnie rozjbaly komentarze |
|
 | |
Raist lvl 60

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 9:42 am | |
| Xerogoos: ??? Gix: jakiego dilera?  każdy w snach ma czasem odchyły, a jak to jest w LD w tedy jest jazda na maxa  Immo: Ten sen był typu "rozpierdalaj co chcesz, jak często chcesz i zmieniaj scenerie kiedy chcesz" PS: LD jest jak GTA ;D |
|
 | |
LadyAwa The Alpha and the Full Version

Posts: 1143 Join date: 01/08/2009 Age: 21 Location: jakieś 1023 km od Jyväskylä
 | Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 11:58 am | |
| no, wreszcie sobie pogadamy  Ja spontanicznych LD nie mam niestety, ale wiem jak się do tego zabrać. Tylko zwykle to u mnie krótko trwa, potem zasypiam (tzn, wtapiam się w scenariusz snu). Raz tylko udało mi się obudzić z LD i wstać...genialny dzień miałam potem ^^ Ha, przypomniał mi się taki jeden...Chciałam zamienić się w smoka i polatać (taka moja ambicja, ciągle mi nie wychodzi). Prawie się udało...Wzleciałam w powietrze, zrobiłam koziołka i przywitałam sie z chodnikiem. Ale ten obrót w powietrzu na długo zapamiętam  Ogólnie, parę wyjaśnień się należy. LD są tak realistyczne jak wszystko wokoło nas w tej chwili. Dlatego wymyślono testy rzeczywistości. Jakiś miesiąc temu miałam taki sen, że w pewnym momencie mnie tknęło: ja chyba śnię (zwykle tak zaczyna się WILD), no i byłoby fajnie, tylko nie uwierzyłam sobie. Wystarczyłoby spojrzeć dwa razy na zegarek, ale...czy ktokolwiek z was uwierzyłby, że teraz śni? Problem w tym, że nie da się na trzeźwo pomylić jawy ze snem, ale odwrotnie już tak. hehehe...kocham ten temat  |
|
 | |
Immo r8 beast

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:21 pm | |
| jezu dajcie spokoj ja raz mialem cos takiego i mi sie nsilo ze jade na nartach wpadam do goracego zrudła a chwile potem lece na smoku jak z WOwa patrzac na siebie z 3-ciej osoby ..  i pamietam dokładnie wszytko ale raczej nie milem jakiegos wplywu na to co sie dzieje .. pozatym jak ja wastaje to potrzebuje godziny zeby zacząc kontrolowac to co robie a ty mi mowisz zebym sen kontrolował ...  raist  LSD to narkotyk dla twojej wiadomosci  dosc mocno halucydogenny( nie wiem jak to sie pisze ale chodzi mi halucynki  ) |
|
 | |
Fenix lvl 60

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:21 pm | |
|
Popieram.
Ale fakt, miałem raz coś takiego. |
|
 | |

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:32 pm | |
| LD znaczy Lucid Dream. Immo, dziwne sny to przecież normalka...można je też pamiętać, jeśli tylko ma się taką intencję. LD jest wtedy, gdy w trakcie walki ze stadem krwiożerczych kanapek stajesz sobie z boku i śmiejesz się ze scenariusza, jaki ułożył dla ciebie mózg, a potem idziesz/lecisz/biegniesz z prędkością ponaddźwiękową żeby robić coś w swoim własnym świecie  |
|
 | |
PKingNebu lvl 75

Posts: 383 Join date: 18/03/2010 Location: Hamburger i Fritki
 | Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:45 pm | |
| Tak jak wi to opowjadaczjie to mi to prszypomina zabebistom impreske na jakej bralem trawezke w kombinaci z grzybkami halogeniczimy i pul litra tequilla do tego miajem duzy zerwony sombrero na glowie...umilem wzystko, robylem wzystko i jak sie na stempne ranno obok 2 dzefczin z lewej i stojenzey krowy na polu z prawej obudzilem to mie WZYSTKO BOLALO!!! PS: Dzeczie renze precz od narkotikuw! |
|
 | |

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:47 pm | |
| hehehehe zgadzam się ^^ A LD są naturalne i zdrowe, więc może tym się zajmij  |
|
 | |
Fenix lvl 60

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 12:54 pm | |
| Dietyloamid kwasu D-lizergowego ( LSD, LSD-25, ang. D-Lysergic Acid Diethylamide, niem. Lyserg-Säure-Diethylamid, stąd skrót LSD) - psychodeliczna substancja psychoaktywna, pochodna ergoliny. Source: pl.wikipedia.org  Sny zapamiętuje jak nie jestem bardzo zmęczony... gorzej z pamiętaniem ich. Niezły patent, jak youtube  |
|
 | |
Xergoos r8 beast

Posts: 1540 Join date: 27/09/2009 Age: 29 Location: Poland
 | Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 4:19 pm | |
| tak na serio to nie mialem pojecia ze sa ludzie ktorzy trenuja posiadanie swiadomych snow... czy jest mozliwe? oczywiscie ze jest. |
|
 | |
Raist lvl 60

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 6:20 pm | |
| Ja się tego uczę ;D Wczoraj obczajałem technikę odwrotnego mrugania (jak jest potrzeba dam linka  ), ale nie dotrfałem do wejścia w sen  |
|
 | |
Immo r8 beast

| Temat: Re: Świadome sny Nie Maj 23, 2010 8:04 pm | |
| jakis fail z tym wszystkim jak bym mial kontrole nad tym co sie tam dzieje to niezłe jaj były by ... |
|
 | |
|