|
|
| Autor | Wiadomość |
|---|
LadyAwa The Alpha and the Full Version

Posts: 1143 Join date: 01/08/2009 Age: 21 Location: jakieś 1023 km od Jyväskylä
 | Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 6:22 pm | |
| Chciałabym wrócić do kwestii Avatara. Właśnie się dowiedziałam, że fanów tego filmu wrzuca się do tego samego worka, co fanów Zmierzchu. Dlaczego, gdy coś staje się popularne i lubiane przez ogromną liczbę ludzi, od razu ma być uznawane za coś gorszego, rzecz przeznaczoną dla motłochu? Hej, może seks też jest komercyjny, bądźmy niebanalni i przyjmijmy celibat! Filmy niszowe nie są przecież lepsze tylko dlatego, że ogląda je niewielu ludzi. Mała liczba fanów nie czyni filmu bardziej oryginalnym i głębokim.
Druga kwestia to efekty. Czemu wszyscy krzywią się, mówiąc: "Avatar jest naszpikowany nowoczesnymi efektami"? Jeszcze niedawno nikt nie marzył o czymś takim, co teraz każdy może zobaczyć w kinie. Efekty nie są złe, są tworzone dla nas i nie są wcale mniej ważne niż fabuła. Można je podziwiać, fascynować się nimi, a nie od razu dyskredytować film "bo ma pełno efektów z kosmosu". Nie jesteście ciekawi, jak to wszystko powstaje, jak to działa? Czy po prostu dla was film powinien być czarno biały i najlepiej niemy, bo wtedy na pierwszy plan wysuwa się fabuła i nic jej nie zasłania.
Eh... Po prostu zaczynam się zastanawiać, dlaczego film, który parę miesięcy temu był "piękny", "niesamowity" i "fantastyczny" nagle staje się chłamem i czymś "dla ludu", bo ma miliony fanów. |
|
 | |
Raszid lvl 75

| Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 6:34 pm | |
| Może dzieje się tak dlatego, że ludzie którzy chcieli zobaczyć ten film i czekali na niego - wiedzieli czego się spodziewać i nie zawiedli się. Zaczęły się pieśni pochwalne i opisy uniesień po seansie więc reszta niedowiarków także udała się do kina (mój przykład) ale tej grupy ten obraz już nie rzucił na kolana. Tym samym po czasie chwały, pokazały się opinie negatywne. A że o gustach się nie dyskutuje, to tutaj przyznaję Ci rację. Ten film ma prawo podobać się ludziom i nie widzę powodu aby ich z tego powodu dyskredytować. Ale patrząc na Twoją wypowiedź LadyAwo, odnoszę wrażenie, że z wora z komercyjnym chłamem chcesz wyciągnąć tylko Avatara, a Zmierzch nie tam dalej siedzi razem ze swoim rynkowym targetem.
PS. Efekty naprawdę robiły wrażenie, z tego powodu nie żałuję że byłem w kinie, ale jak ktoś mnie pyta: -na co idziesz do kina ??? nie odpowiadam przecież - na efekty !!! |
|
 | |

| Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 6:43 pm | |
| Zmierzch to zupełnie inna bajka. W książce liczy się tylko fabuła i język (nie efekty, nie gra aktorska, tego tam nie ma), a Zmierzch jako książka jest płytki i prosty - w sam raz dla nastolatek, których takie historie pociągają. Film nie wnosi w tej sprawie nic nowego - kopiuje i treść, i priorytety. Prosta książka dla nastolatek, prosty film dla nastolatek. Nie mówię, że to jest złe, ale ja nigdy typową nastolatką nie byłam i ten film nie musi mi się podobać.
A jeśli chodzi o efekty, ja poszłam do kina właśnie dla nich. Chciałam sprawdzić, na co poszła ta cała kasa, no i nigdy wcześniej nie byłam na filmie 3d. Historii oczekiwałam jakiejkolwiek, no i znalazłam całkiem ciekawą, przyjemną opowieść. Więc Avatar w żaden sposób mnie nie zawiódł, tylko teraz boli mnie, że jestem oceniana tak samo, jak piszczące za ich ulubionym wampirem fanki Zmierzchu. |
|
 | |
Immo r8 beast

Posts: 1078 Join date: 29/09/2009 Age: 21 Location: Wrocek
 | Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 9:16 pm | |
| a teraz wam cos powiem.. byłem dzisiaj 2 raz na avatarze w 3d w kinie itd itd... i mowie ze nawet jezeli film pamietam z grubsza co sie kidy wydarzy to naprawde były sceny kiedy sie smiałem czy tam ... ... wzruszyc to sie nie wruszylem... ale na sali cicho było wiec wiecie... no ale w groncie zeczy poszedlem znowu na efekty aby ogladnac i sie popodnieca troche bo lubie efekty specjalne a fabuła w tym filmie nie jest ttaka zła .. nie jest typowo ze wszyscy dobrzy ocaleli i beda zyc szczesliwie itd.. ( przykład Grace.. ta głowna od badan) wiec film był dla mnie dobry i napewno nie raz go jeszcze obejrze bo lubie... brusa wszechmogacego ogladalem setki tysiecy razy i za kazdym razem sie smieje do łez z kazdego tekstu..  wiec moze jeste inny a moze poprostu mi sie podobał .. .. a co do ludzi to nikogo nie powinno sie szufladkowac wszyscy sa inni ale chca byc kims wiec sie wzoroja na kims i w koncu sie robi jakas tam grupa ktora sie wzoruje na jednej osobie i wychodza takie jedne co na dode sie robia a do da inteligetniejsza kobieta od wiekszosci narodow wiec jak ktos kiedys powiedział nie oceniaj gowna po zapachu... a moze to cos z ksiazka było... nie waazne  |
|
 | |

| Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 9:22 pm | |
| Grace nie umarła tak całkiem, żyje "w innym świecie", jak nasi zmarli. Miło że nie tylko ja doceniam efekty  |
|
 | |
Immo r8 beast

Posts: 1078 Join date: 29/09/2009 Age: 21 Location: Wrocek
 | Temat: Re: Filmy - Movies Nie Lut 21, 2010 9:30 pm | |
| tak to prawda ze nie umarła tak jak wszyscy zyjke w... globalnej sieci  drzewel, ale naprawde ja kino odwiedzam albo sie posmiac albo napatrzyc sie na efekty albo z dziewczyna ... ale to juz sa inne filmy :> |
|
 | |
Ufol lvl 75 über master

Posts: 814 Join date: 29/09/2009 Age: 26 Location: Czerwionka
 | Temat: Re: Filmy - Movies Pon Mar 01, 2010 1:48 pm | |
| |
|
 | |
Methis lvl 30

Posts: 72 Join date: 20/02/2010 Age: 23 Location: 51.770 N , 19.459 E
 | Temat: Re: Filmy - Movies Pon Mar 01, 2010 8:58 pm | |
| |
|
 | |
Louve nOOb

| Temat: Re: Filmy - Movies Sro Mar 03, 2010 9:33 pm | |
| Sin City -najlepsza ekranizacja komiksu moim skromnym zdaniem, widzialam juz chyba z 10 razy i nigdy nie mam dosyc.ci ktorzy widzieli film i czytali komiks chyba przyznaja mi racje-polecam jedno i drugie |
|
 | |
Methis lvl 30

Posts: 72 Join date: 20/02/2010 Age: 23 Location: 51.770 N , 19.459 E
 | Temat: Re: Filmy - Movies Wto Mar 09, 2010 11:13 am | |
| Jak nie lubilem Farrella ,tak go polubilem po tym filmie ,polecam. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
 | |
Fenix lvl 60

| Temat: Re: Filmy - Movies Wto Mar 09, 2010 2:36 pm | |
| |
|
 | |
Raszid lvl 75

| Temat: Re: Filmy - Movies Nie Cze 13, 2010 11:19 pm | |
| Myślę sobie, że tego filmu nie można przegapić. Zapraszam na krótki trailer [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
 | |
Xergoos r8 beast

Posts: 1540 Join date: 27/09/2009 Age: 29 Location: Poland
 | Temat: Re: Filmy - Movies Pon Cze 14, 2010 3:50 am | |
| wslizg konia pod ciezarowke - bezcenne... |
|
 | |
Furiat lvl 75

| Temat: Re: Filmy - Movies Pon Cze 14, 2010 7:13 am | |
| Zpoczatku myslalem ze to meksykanski ale widze ze indyjski  Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami nie mialo nic do gadania  __________________________________ Anatomia to jest coś takiego, co ma każdy, ale mimo to dużo lepiej wygląda u kobiet [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
 | |
Alinoe lvl 75 über master

Posts: 734 Join date: 28/09/2009 Age: 32 Location: Near your mom
 | Temat: Re: Filmy - Movies Pon Cze 14, 2010 8:28 am | |
| Robin Hood z Ruselem Crow miło mnie zaskoczył , jak ktoś lubi te klimaty Polecam! |
|
 | |
|